Societatea civilă de avocați, S.C.P.A DUICĂ,DRILEA & Asociații are o vastă experiență în soluționarea cazurilor de despăgubiri în urma accidentelor rutiere soldate cu decese sau vătămări corporale și vă ajutăm să obțineți cele mai mari despăgubiri constând în daune materiale și morale suferite în urma accidentului rutier în care ați fost implicat.

CINE POATE OBŢINE DESPĂGUBIRI RCA ?

În cazul unui accident rutier cu vătămare corporală poate obține despăgubiri orice persoană care a suferit o vătămare în urma unui accident rutier și care nu a fost vinovată în totalitate de producerea accidentului.

În cazul accidentelor rutiere cu vătămare corporală relevante sunt zilele de îngrijiri medicale regăsite în concluziile Certificatului medico – legal sau ale Raportului de expertiză medico-legală.

Aveți dreptul de a obține atât daune morale cât și daune materiale de la firma de asigurări RCA a șoferului vinovat în cazul unui accident rutier, pentru suferința dumneavoastră fizică și psihică dar și pentru cheltuielile cauzate în urma accidentului rutier.

În cazul unui accident rutier în urma căruia o persoană a decedat au dreptul la despăgubiri RCA toate rudele persoanei decedate respectiv copiii, frații, bunicii, părinții, soțul sau soția pentru suferința încercată în urma decesului rudei lor precum și pentru recuperarea daunelor materiale reprezentate de sumele de bani cheltuite de aceștia pentru înmormântare și obiceiurile creștinești.

Copiii minori al căror părinte a decedat pot obține în instanță prestații periodice până la împlinirea vârstei de 18 ani respectiv 26 de ani dacă se află în continuarea studiilor.

ÎN CÂT TIMP SE POT CERE DESPĂGUBIRI ÎN URMA PRODUCERII UNUI ACCIDENT RUTIER?

În cazul în care ați fost implicat într-un accident rutier având ca urmare vătămarea corporală este important să formulați plângere penală împotriva persoanei vinovate de producerea accidentului în termen de 90 de zile (pentru antrenarea răspunderii penale) dar se pot solicita și despăgubiri sub aspectul daunelor materiale și morale în maxim trei ani de la data producerii accidentului sau de la data comunicării actului de procedură prin care s-a finalizat cercetarea penală.

CINE ACORDĂ DESPĂGUBIRI?

Se pot obține despăgubiri RCA de la orice firmă de asigurări: City Insurance (prin CITR Casa de Insolvență Transilvania ) sau urmând procedura administrativă prin FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților, Euroins, Omniasig, Generali, Groupama, Asirom, Allianz-Tiriac, Grawe, Watford, etc.

Se pot obține despăgubiri inclusiv de la BIROUL AUTO AL ASIGURATORILOR DIN ROMÂNIA- B.A.A.R.- (în ipoteza în care autoturismul al cărui conducător este vinovat de producerea accidentului nu deținea o poliță RCA valabilă dar autoturismul era înmatriculat într-un stat membru U.E.)

CUM VĂ PUTEM AJUTA?

Avocații echipei noastre oferă clienților asistență juridică și reprezentare pe tot parcursul procesului penal (în fața organelor de urmărire penală, a instanței de judecată, în faza de executare) și/sau în fața instanțelor civile.

De asemenea beneficiați de consultanță și informare periodică cu privire la fiecare etapă a demersurilor judiciare prin care se urmărește obținerea de despăgubiri.

Pentru a ajunge la cele mai avantajoase soluții pentru clienții noștri colaborăm cu experți tehnici judiciari, clinici de psihoterapie care ne pun la dispoziție psihologi clinicieni pentru a ajuta persoanele vătămate/rudele persoanelor decedate să depășească momentele traumatizante suferite.

Contactați-ne

Evaluarea și consilierea cazului dumneavoastră este gratuită